Спекулативно е твърдението за загуба на средства или финансова щета за

...
Спекулативно е твърдението за загуба на средства или финансова щета за
Коментари Харесай

Борислав Сандов: Няма финансова щета за сметка на България


Спекулативно е изказванието за загуба на средства или финансова щета за сметка на България. Това сподели в изявление за БНР досегашният министър на околната среда и водите и вицепремиер по климатичните политики.

Той разяснява тематиката по отношение на появилите се догатки, че поради акт от последните дни на остарелия кабинет може да се възпрепятства доизграждането на Автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле.

Според него писмо на Европейската комисия от 27юли ясно е посочило, че неговата теза е вярната в разногласието му с някогашния министър на районното развиване Гроздан Караджов  Гроздан Караджов Гроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 година в гр. Стара Загора. Завършва британската езикова.

" Че би трябвало да се създадат равностойни други възможности на трасетата и че с цел да може да се довърши тази автомагистрала с европейско финансиране, значи да се извърши европейското законодателство, да се оценят всички други възможности и да няма нарушаване на екологичното законодателство. "

аргументира това, че е чакал писмото от Европейска комисия, с цел да издаде съответните актове " в 12 без 5 ", по този начин:

" За да имам гаранция, че това не е някакво персонално мое въжделение или изказване. Щеше да бъде показано, че е моя персонална оценка по въпроса. "

Пари за Автомагистрала " Струма " в този програмен интервал към този момент няма, акцентира Сандов и добави, че те са били ориентирани към автомагистрала " Европа ", която свързва София с Калотина.

" Пари, които ще се изгубят, няма. На процедура биха се изгубили единствено в случай че не се извършва екологичното законодателство на Европейски Съюз и на България. "

Гроздан Караджов  Гроздан Караджов Гроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 година в гр. Стара Загора. Завършва британската езикова настоявал да се извърши решение по Оценка на въздействието върху околната среда от 2017 година, за което самата Европейска комисия има доста отрицателно мнение, посочи.

" Решението, което се опитваха да прокарат Министерство на регионалното развитие, беше да предположим авансово къде да минава трасето на Автомагистрала " Струма ", което е в противоречие с предписанията на Европейската комисия и в противоречие с решение на предходния длъжностен кабинет. "

" Загубеното време е от декември до момента. Така и не започнаха АПИ да построяват другите възможности, да създадат идейните трасета и да възложат основаването на оценка на другите възможности ", посочи някогашният екоминистър.

Той е безапелационен, че за да имаме всички други възможности, АПИ би трябвало да разпореди оценка за останалите други възможности.

Сандов сподели, че " в случай че е тунел, доста елементарно и бързо би могло да се направи Оценка на въздействието върху околната среда, тъй като с тунела няма какво да увредим, към шест месеца ".

увери, че не се е поддал на напън, с цел да вземе несъмнено решение.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР